2018. május 27.
 
     
 Szavazás
Szeretnél egy kistérségi ifiTV-t?
Igen, jó lenne!
Nem kell külön, legyen a HTV-n
Felesleges
Nincs is TV-m...
 
 Rólunk írták
Köz-Tér-Háló program Békéscsabán
Miénk is volt a Tér... Országos Ifjúsági Találkozó Bordányban
Kulcsos ház civileknek
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

dalisz.hu


2016.11.22 Cikk küldése e-mailben
Unicef gyerekjogi képzés Bordányban    Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei évben településünk Alsómocsolád és Hajdúnánás mellett megkapta az UNICEF Magyarországtól a Gyerekbarát Település címet és az ezzel járó 2 millió forintos pénzbeni támogatást. A szeptember végi díjátadó óta eltelt időszakban folyamatosan egyeztettek a program megvalósításáról az UNICEF munkatársai és a bordányi szakemberek, ennek hatására valósult meg az első közös szakmai nap Bordányi Ifjúsági Információs Pontban. Elsőként Tanács Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki az mellett, hogy ismételten nagy örömét fejezte ki a cím elnyerése kapcsán, megköszönte a jelenlévő gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak az eddigi munkáját, hiszen az elismerés elnyerése csak a velük együtt közösen végzett munkának volt köszönhető. Dr. Tausz Katalin az UNICEF Magyarország gyermekjogi vezetője elmondta, hogy a programot a tavalyi évben indították útjára, céljuk az, hogy minden évben felhívják a figyelmet azokra a jó példákra, projektekre, ahol kiemelten és gyakorlatban foglalkoznak a gyermekekkel, az ő jogaikkal, bevonásukkal, vagyis minden olyan dologgal melynek köszönhetően a gyerekek aktív szereplői lehetnek közösségüknek. „Bordány, egy ilyen település, ahol nagyon sok kreatív megoldást láttunk mindezekre. Egyik kedvencem a fiatalok munkáját elismerő Bordányi Korona és addig nem is indulunk haza, míg ezt itt ma meg nem nézhetem! Egyébként is határozott célunk az, hogy többször jelen legyünk majd a következő időszakban a településen, szeretnénk rajta tartani a szemünket az itt végzett munkán” – zárta mondandóját a gyermekjogi vezető.

A vendégek a nap folyamán megismerkedtek a jelzőrendszer tagjaival (önkormányzat, faluház képviselői, óvoda és iskola pedagógusai, gyermekorvos, rendőrség képviselői, szociális központ munkatársai, védőnők), valamint tájékoztatót tartottak azzal kapcsolatban is, hogy az UNICEF Magyarország a gyermekjogok érvényesülése kapcsán milyen területeken végez aktív szerepvállalást, külföldi példákkal is ismerkedhettek a helyi szakemberek, de ez mellett természetesen nagyon sok, a mindennapi életben felmerülő gyerekjogi problémát is megtudtak vitatni a délelőtt folyamán. 
Legyél az irodavezetőnk!
Elkészült a bordányi választások reklámfilmje
Magyar Ifjúság 2016 - reprezentatív kutatás készül!
Ismét civil szervezetek a SZIN-en
A játékőrültek nagy része már lány
Ifjúsági csere Olaszországban
-->hírarchívum
 
 
 
Legyen-e ismét miénk a tér?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DALISZ 2008   
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Belgesel izle ingilizce tercume Ankara Tercüme Ofisi Ankara Tercüme Bürosu Yeminli Tercüme Ankara İngiltere Vizesi çankaya Tercüme Malta Dil Okulu