2018. május 27.
 
     
 Szavazás
Szeretnél egy kistérségi ifiTV-t?
Igen, jó lenne!
Nem kell külön, legyen a HTV-n
Felesleges
Nincs is TV-m...
 
 Rólunk írták
Köz-Tér-Háló program Békéscsabán
Miénk is volt a Tér... Országos Ifjúsági Találkozó Bordányban
Kulcsos ház civileknek
-->régebbi cikkek
 

Az oldal az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma támogatásával készült el.

dalisz.hu


2015.07.08 Cikk küldése e-mailben
Svéd minilakások diákoknak    10 négyzetméteres svéd minilakások diákoknak, amikben mégis minden elfér tudósít a divany.hu
Azt régóta tudjuk, hogy a svédek jeleskednek a helykihasználásban, és az sem újdonság, hogy szeretik a letisztult formákat. Még talán azzal sem lepünk meg senkit, ha elmondjuk, hogy az oktatási rendszerük igencsak irigylésreméltó. Most ezt fejeli meg a Tengbom Architects azzal, hogy olyan mini lakótereket terveztek, amiben minden megvan, ami egy egyetemistának csak kellhet – írja az inhabitat.com.
Illetve majdnem minden, mert a bulizáshoz hely az nincs, szóval itt inkább a tanulásé és a magánéleté a főszerep. Ugyanis a cég által tervezett aprócska házak egyszemélyesek, ketten maximum akkor férnek el benne, ha nagyon szeretik egymást.
De nem is kell, hogy többen legyenek benne, hiszen a lényeg a hallgatók pihenésének és tanulásának biztosítása, ami könnyebb, ha nem kell valaki máshoz kényszerből igazodni. Igaz, ennek ára van, és nem csak konkrét értelemben. A terek ugyanis meglehetősen kicsik. Eredetileg 25 nm-es egységeket szerettek volna készíteni a tervezők, de ez a diákok pénzárcájának túlságosan drágának bizonyult, így lecsökkentették az alapterületet 40%-kal, ami 50%-os bérleti díj csökkenéssel is járt.
Ennek megfelelően a kis házak mindössze 10 nm-esek, mégis kiválóan elfér bennük a konyha, az étkezőpult, az íróasztal, a fürdőszoba (illetve inkább fülke), és egy galérián kialakított ágy. Sőt, még egy kicsi kert és egy pici terasz is tartozik minden kéglihez! Ráadásul az épület kialakítását úgy oldották meg, hogy ha kell, a blokkok összeforgathatóak, sőt egymásra is tehetőek, így akár 4 lakásos kis épületeket is létre lehet hozni – megintcsak az ideálisabb helykihasználás érdekében.
Természetesen a kivitelezők a környezetvédelemre is gondoltak, mivel az apró házacskáknak az ökológiai lábnyoma is kicsi. Bár a falvastagság feltételezi a jó hőszigetelést, de a skandináv teleket ismerve kicsit fura, hogy a képeken nem lehet látni a fűtési megoldást. 
Legyél az irodavezetőnk!
Elkészült a bordányi választások reklámfilmje
Magyar Ifjúság 2016 - reprezentatív kutatás készül!
Ismét civil szervezetek a SZIN-en
A játékőrültek nagy része már lány
Ifjúsági csere Olaszországban
-->hírarchívum
 
 
 
Legyen-e ismét miénk a tér?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DALISZ 2008   
Kemal Muratoğlu Paranormal Hikaye Dershane Ankara Belgesel izle ingilizce tercume Ankara Tercüme Ofisi Ankara Tercüme Bürosu Yeminli Tercüme Ankara İngiltere Vizesi çankaya Tercüme Malta Dil Okulu